Over Ons

Ons verhaal

Hoi! Wij zijn Laura en Jochem. Na een geweldige missionary training school te hebben gevolgd via Global Frontier Mission in Amerika, leidt God ons nu naar Burundi. Beiden hebben we vanaf jonge leeftijd al de passie om over God te delen en de wereld een stukje rechtvaardiger te maken. Wij voelen ons ontzettend gezegend dit de komende tijd te mogen gaan doen in Burundi via One Collective. One Collective werkt samen met stichting Yada, die zich inzet om mensen onderaan de maatschappij een kans te geven tot zelfredzaamheid. Wij hopen hierbij een stukje te mogen bijdragen, maar bovenal met mensen te mogen delen dat ze geliefde kinderen zijn van God.

Burundi is een land gelegen in Oost-Afrika tussen de landen Tanzania, Congo en Rwanda. Het is een land dat niet lang geleden een burgeroorlog heeft gekend, waarvan de maatschappelijke littekens nog een gevoelig onderwerp zijn. In Burundi leven 3 bevolkingsgroepen. Dit zijn de Hutus, de Tutsis en de Twa. De Twa is de kleinste groep en staat maatschappelijk gezien meer aan de zijlijn. 

 

Over Burundi

Ons werk

Wij zijn door onze eerste tijd in Burundi in aanraking gekomen met Dan en Tambry, een Amerikaans stel die al 20 jaar in Burundi wonen. Zij hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd in het opzetten van lokale ondernemingen samen met lokale Burundesen. Zij geloven in het lokaal empoweren van lokale ondernemers. Vanuit deze ondernemingen wordt er altijd gekeken hoe hier ook een impact gemaakt kan worden in de community waar zij werkzaam zijn. 

Wij hebben het voorrecht om samen met hun te mogen werken in Atlas Energy. Een bedrijf dat zich de afgelopen jaren bezig heeft gehouden met het produceren van kwalitatief goede koffie. Echter is er altijd een droom geweest om het werk uit te breiden door essentiële oliën te produceren en de koffie lokaal te verkopen. Hier zullen wij ons mee bezig gaan houden. Wij gaan helpen in het opzetten, opbouwen en vorm geven van deze 2 nieuwe ondernemingen.